Tiden går för fort

Hjälp! Tiden går alldesless för fort! Jag hinner inte med allt jag skulle vilja göra, varför kan man inte göra flera saker samtidigt på olika platser? Varför kan jag inte dela på mig?

Helgen var åtminsone en vecka för kort för att allt skulle hinnas med. Ilördags var vi på skara sommarland och det var sjukt kul förutom att det var kallt på land och kallt i vattnet när vi skulle bada.

Söndagen ägnades åt att hjälpa mor och far med deras flytt.

Måndagen var en dag för sig själv kan man säga, det tvättades och klipptes gräs samt ordnades med tusen andra saker som bara var tvugna att göras....
Sen var det räningsprämiär med rolf "pöven" larsson med elless.  jag kan lova att han är sig lik.....Det var riktigt jobbigt men så jäkla kul. Tror att säsongen som kommer kommer att bli den bästa på mkt länge, jag känner ett enormt sug inför den iaf!

Som om inte detta räckte för dagen så hanns det med en utgång på kåren med högskolan med!

Tisdag förmiddag gick åt till att åka till maxi och storhandla, eftermiddagen till att gå på kursintro och första föreläsningen i Ekonomistyrning 2 B. Sen eftermiddagen åtgick till att springa bort gårdagens mjölksyra.

Nu ikväll så blir det nog till att vara hemma och mysa på soffan om jag inte lyckas övertala sara om att vi vill se public enemies på bio ikväll......den vill jag se iaf...

I morgon skall jag hem till lyrestad och hjälpa mor med att transportera saker till loppisen i sjötorp och lite sådant. Det är mitt liv just nu!

Usain Bolt

Jag hade tänkt att jag inte skulle hänga på hysterin kving denna karl men nu går det inte längre! 9,58 på 100 meter följt av 19,19 på 200 meter! Vart ska det sluta? Vad har killen för gener? Varför är inte jag så snabb? Är han dopad? Det är många frågor som kommer upp vid en så sjuk prestation!

Helgen som kommer ska bli lite spännande måste jag erkänna. Dels så ska mor och far flytta vilket innebär att de inte kommer bo kvar i mitt barndomhem något mer. Ska dit och äta lite "avskedmiddag" eller vad man nu vill kalla det ikväll efter att vi spelat match mot Lerdala hemma i Guntorp klockan 18,30.

Vad som händer för övrigt i helgen är inte riktigt klart, det finns lite planer men ingen tidsplan.....Skara Sommarland är tänkt att det ska besökas och sen så ska det slappas och visas Mariestad för Sara. Det är väl typ det som skall hända sen skall det vilas för att nörja termin nr 3 på högskolan på tisdag...Teminen börjar på måndag men jag har mjukstart på tisdag och torsdag denna vecka...Det är fruktansvärt soft att plugga jämfört med att jobba, man är typ ledig jämt känns det som men sen så har man ångest inför tentan för att man lästa för lite och varit för lat.....

Mitt i veckan

Onsdag...uppspel ikväll med en snubbe på golfbanan innan jag ska vidare till sara i skövde. Ska bli nice!

Har varit väldigt lugn på jobbet hela veckan, det äringen risk att jag förtar mig på arbetstid direkt. Tur att det är friidrottsvm och att webb tv finns!

Vi kör en dagens för omväxlingsskull

Väder: Bra! sol och ganska så varmt
Humör: Bra! riktigt bra!
Sysselsättnig: Jobb...sen mer jobb på golfbanan sen hem till Sara
Äter: Lunchen betsod av fläskskivor med ris och gräddsås till middag blir det falukorv och makaroner
Dricker: Kranvatten
Dagens outfit: Skjorta och svarta byxor på jobbet, piké på fritiden
Ser på tv: Friidrottsvm
Lyssnar på: Sveriges radio p4 och radiosporten

en waow upplevelse

Elless körde på allvar igång säsongen 2009/2010 igår. Vi hade för första gången gemensamfys där många (nja eller  10 var vi iaf) var med. Vi körde ett bra pass där vi värmde upp med fotboll utan mål, sen gick vi över till att köra olika styrke/balans övningar på spännband som var spännde runt ett par träd och lita allmänfys innnan det var dax för lite explosivitetsträning och lite avslutande fotboll som nedjoggning.

Efter träningen var det möte och ett litet snack om hur läget ser ut u truppen, några nyförvärv är inte klara än men det finns ett par namn som är intressanta och kommer de så kommer vi ha ett starkt lag tror jag.

Men det mest intressanta var nog ledarsidan. Materialare och biträdande lagledare blir som under förra säsongen klubbens underbara allt iallo Magnus Andersson som fixar det mesta åt oss. Lagledare blir som alla mina tidigare år SO Carlsson. Så långt är allt lika och bra!
Tränarfronten är däremot ny och där har vi två nya namn, eller nya och nya. Det ena namnet är Jonas Hellgren som i många år varit framgånsgrik målvakt i klubben och i allsvenska Örebro SK. Tanken är att han skall finnas med som målvaktstränare och bollplank någon gång ibland.
Namn nummer två är Jörgen Widén som även är klubbens nya ordförande och som har tränat flertalet ungdomslag i klubben samt västergötlands distiktslag och varit med i bakgrunden runt a-laget i flertalet säsonger. Båda har ett gediget bandykunnande och ett lugn ledarskap med mycket induvid i fokus inom lagets gränser
Sen arbetas det på ett tredje namn, det är här det blir riktigt intressant, kommer inte nämna något namn innan det är klart men den del av spelartruppen som var på mötet igår sa enhälligt ja till den tränaren tillsammans med de andra. Denne herre är mycket meriterad och har fina meriter som tränare i ungomslag med sm-guld med både klubblag och distiktslag samt bandygymnasium på meritlistan. Han har även tränat allsvenska lag och kan med sin heta och lidelsefulle ledarstil tillsammans med de andra skapa något mkt bra tror jag om denna lösning går i lås.

Hoppas verkligen att det blir som det finns planer på för då kommer säsongen som kommer vara den roligaste jag spelat sen säsongen 2005/2006 då vi tog jsm guld! 

Ny vecka, nya möjligheter

Då var det måndag igen. Helgen har sprintat förbi i alldeles för högt tempo. Mycket har hunnits med. I fredags så var det krögargolf på golfbanan ocn en massa god  mat och trevligt sällskap! Sen var det hem till mor och far för att sova i mitt gamla pojkrum för sista gången. De flyttat till sin nya lägenhet till helgen.

Lördagens övning var Golfresan Open som lirades tillsammans med bettan och vi hade sjukt kul och gjorde så gott vi kunde men räckte inte till ikonkurrensen med vårat måttligt höga hcp....
På eftermiddagen/kvällen umgicks jag med den bästa.......

Söndagen spenderades åt sovmorgon, promenad och lunch på förmiddagen och match mot Hällekis på eftermiddagen. Det var ingen match som kommer gå till historien som den mest välspelade tillställningen genom historien men vad gör det? Vi kämpade som svin och tog tre pinnar! Vad mer kan man begära än seger med 2-1. Sen att Tottenham spöade Liverpool med samma siffror och att jag tippade det i omklädnigsrummet gör inte saken sämre!

Nya veckan är full med jobb och aktiviteter den med, Den viktigaste är nog mötet med elless ikväll där bandyns framtid säkerligen kommer att klarna!

HELG!!!!!

Å vilken helg sen! Kommer bli alla tiders! Det hela börjar med att det är kanonväder ute nu och jag slutar snar. Då bär det av till golfbanan för att lira krögargolf, äta grillbuffé och låta en kall slinka ner i svalget! Ganska så bra fredag enligt min mening
I morgon lördag är det golfresan open på golfklubben. En mycket rolig schramble tävling anser jag. Ett stort minus är dock att min tänkta spelkamrat, Rasmus, som jag är titelförsvarare tillsammans med ligger hemma i sjuksängen med körtelfeber...Krya på dig Ras! Så "bettan" eklbolm blir min stand in i stället för rassan. Inget dåligt byta men bettan har inte lirat på ett år lite drygt utan jobbat som reseledare men tror det kan bli sjukt kul det här. Full attack kommer vara dagens ledord i vart fall!

Sen kommer det bästa av allt den här helgen! Den bästa kommer hem och vi skall tillbringa hela lördagkväll och söndag förmiddag tillsammmans!

Söndag eftermiddag är det fotboll mot hällekis borta i hällekis.

Igår hade vi match mot tidan hemma i guntorp, Det var inte jämt någon gång utan vi vann med 6-0 men vi borde med minst det dubbla med tanke på alla chanser vi hade...
Men jag gjrde mål! Tro det eller ej men det skedde!

Sen har jag kikat lite på lägenheter ett tag och det hela har fått en aldeles för bra lösning för att det ska vara sant, Jag har fått en tvåa i samma hus som jag bor i nu! Hur bra är inte det?

Trevlig helg mitt herrskap ute i stugorna!

Varför?

Varför tänker alla andra som jag tänker?

Var på Liseberg med morfar igår. Vi hade tänkt ut att nu när semestrarna är slut och folk har börjat jobba igen så borde det inte vara så mkt folk på Liseberg, men ack vad fel vi hade! Det var massa folk överallt och kånga köer så vi han inte på långa vägar åka så mkt som vi hade planerat och önskat! Frågan är vad allt folk kom i från? Jobbar inte folk? Sen att vi totalt missat att det var Göteborgskalaset är ju en annan historia!

Vi hade hur som haver en alldeles fantastisk dag med bra väder, god mat och gott fika och trevligt sällskap. Vi besökte sjöfartsmuseét och det var ett mkt spännande och intressant besök och sen Liseberg. Att vi var miljövänliga och åkte kollektivt hela dagen gör ju inte saken sämre precis!

På lördag kommer den bästa hem och förblir här hemma! Längtar MASSA!

Ny måndag

Då var det måndag och ny vecka. Två veckor med heltidsjobb kvar innan skolan börjar igen. Veckan är fullplanerad. Elless Börjar träna ikväll, verksamhetsplanering med jobbet i morgon, Semester och liseberg med morfar. Torsdag så är det match i fotbollen å på fredag är det golf. På lördag är det golftävling med rass.
Lördag eftermiddag räknar jag ner till mycket och längtar

He en bra vecka på er!


Nedräkning

Kör nedräkning nu....Just nu räknar jag ner till helgen, solen skiner och det är närmare 30 grader ute å då vill inte jag sitta inne, jag vill ut i solen och steka. Ska bara hem som hastigast efter jobbet och packa i ordning en väska med prylar som skall med till mor å far för det är där jag ska tillbringa min helg. Jag å farsgubben ska börja kånka möbler i morgon å på söndag ska han bära runt på min golfklubbor när jag spelar töreboda open samt att han ska agera hobbypsykolog för mig när mitt stilla sinne rinner över efter en boll lång ut i helvetet i skogen.....

I eftermiddag ska jag bara löka och vila på gräsmattan i en solstol under äppelträden och läsa bok och fika lite innan det är dags att åka till T-boda för en träningmatch med Weimer.

Kanske återkommer med något under helgen annars blir det lägesrapport på måndag....

Frukostvanor......

Frukost är det viktigaste målet mat på dagen tjatar alla kostexperter om.....Jag har funderat lite över det....

En "vanlig" arbetsdag så brukar jag ligga kvar i sängen och dra mig allt för länge så brukar få mer eller mindra kast i mig min mugg med oboy, mitt glas juice, min glas med youghurt och min smörgås.

Kan bli havregrynsgröt med lingonsylt som alternativ till ovan nämnda
Har jag ordentligt med tid så kan det kompletteras med ett kokt ägg i båda ovan nämnda fallen.
Jag är dock absolut inte hungrig på morgonen utan äter bara för att jag måste.

I en perfekt värld så skulle man få vara uppe ca. 45 minuter innan man äter frukost och då skulle man få sitta i lugn och ro med tidningen samt kanske sällskap och äta en frukost. Vad skulle jag då vilja att det stod på bordet varje morgon?

Kokta ägg
Schrambeld egg
Stekt Bacon
Stekt prinskorv
Några olika sorters bröd (grovt, ljust, rost)
Några olika sörters köttpålägg (typ salami, skinka och leverpastej etc.)
olika sorters ostar
Fil/yuoghurt i olika smaker så man kan välja
ett par olika sorters flingor
Färsk pressad juice
Massor med färsk fruk
Kaffe
Oboy ( nej man blir aldrig förför det)
Något litet sött att avsluta med

Detta skall njutas i stillhet

Men vem har tid med detta varje dag och framför allt vem har råd med det? Inte jag i alla fall.......

Känner att det får bli nått bra jag där man tjänar en sju helsikess massa pengar utan att jobba nån gång....

Som flugor

Som flugor kring en kring en sockerbit
som katten kring het gröt
som afrikas barn runt mat

Det är folksammlingen i hamnen Mariestad jag talar om....
Skulle gå ner till hamnen för att äta glass med Mor och syster igår kväll, visst det var en varm och skön kväll moch det har inte varit bra väder på väldigt väldigt länge men ändå...Det var precis proppat med folk i hamnen så den glass i stillhet som det var tänkt  med att sitta och kika ut över hamnen fick förbytas mot en glass på stående fot under promenad i gamla stan. Men satan i gatan vad god klings glass är!


Se ut som om du jobbar...

Tänkte presentera en liten lista för alla er som jobbar på kontor men inte vill jobba på jobbet men ändå se ut som om ni jobbar och gör något vettigt.

1. Skriv blogg, då far fingrarna fram och tillbaka över tangent bortet och blicken är fixerad på skärmen samt att man ser strängt upptagen ut.

2. Prata privata samtal i din arbetstelefon så ser det ut och låter som om du gör något vettigt.

3. Kika runt och chatta på facebook, förklaring överdriven

4. Betala dina privata räkningar.

5. Lägg din privata bok inuti en stor rapport från något viktigt och koncentrera dig på din bok, glöm inte att vända sida även på rapporten ibland.

6. Spela något online spel utan ljud på datorn

Nu kommer lite tips för dig som demonstrativt vill visa att du inte jobbar!

1. Kika på youtubeklipp med volymen på max och garva åt alla klipp su ser och skrik på kollegorna att detta borde ni se

2. Lägg uppfötterna på skrivbordet och läs en bok
 
3. Prata långa samtal i din privata mobiltelefon

4. Kika på film på datorn lugnt tillbaka lutad

Jag hoppas att några av tipsen kommer att komma till anvöndning och jag kan lova att jag är rätt så bra på en del av dem!

Är man effektiv på jobbet så får man tid över till annat på arbetstid och behöver inte för ta sig med en massa vertid för att man sölar


Ännu en helg har passerat likt en revy i mitt liv...

Fredag innebar att bränna iväg till Gårdsjö för att ansluta till till övriga lagmedlemmar i IF Weimer och delta i kvällens träning, eller ja kvällen om man nu kan säga det om en träning som börjar 16,00. Efter träningen blev det slappande och bastubad innan vi hade ett allvarligt internsamtal i laget om taktik och vilka drag vi ska använda oss av. Det var riktigt kul att se i lördagens match sen att ett par av dem fungerade!

Sen på kvällen var der grillning på schemat och en pokerturnering.

Lördagen bestod i att träna på morgonenen och sen städa lokalen vi huserat i och käka lunch innan det var match mot finnerdöja i finnerödja. En match som vi vann tämligen enkelt och hade kontroll över totalt under 90 minuter. För egen del var matchen kanske ingen större succé då jag an konkurrensskäl var parkerad på bänken i första halvlek och fick spela på en ovan position som vänsterback under andra halvlek så större matcher har jag gjort dessutom hade jag någon chans som borde kunnat leta sig in nät bakom deras målvakt.

Lördagkvällen var en trevlig historia som tillbringades hemma i Markus växthus med ett växthusparty som förfest innan vi vandrade genom staden i natten för att strande inne på björnes och rocka loss. Jag blev trött i förtid och med respekt för söndagen så drog jag mig tillbaka vid 1 snåret för att sova.

Söndagen ägnades åt förmiddagen till att städa och tvätta innan det bar av till Lidköping för att spela golf. Det var tävling för 2 generationer så jag och pappa spelade tillsammans och det gick verken bra eller dåligt för att vara ärliga. Topprestationer blandades med rätt mediokra prestatioener men som resultat blev det en beige massa av det hela kan man säga, mainstream helt enkelt.

På vägen hem stannade vi på gatuköket i Götene för att äta och jag har hört att det skulle vara gott och rejäla laddningar  men det här var någonting i hästväg. Jag och pappa blev båda farligt mätta....

Sjukt bra låt
http://www.youtube.com/watch?v=MUg6QlSI4e8

RSS 2.0