Vilken helg!

Det har varit lite dålig uppdatering under helgen men allt har en logisk förklaring.

Till att börja med så har ju vädret varit precis kanon fredag,lördag och söndag. Sen har det varit lite annat som har tagit uppmärksamheten under dessa dagar....Vi börjar med fredag och tar helgen i kronologisk ordning efter det.

Fredag: Det skulle vara studierna som fick min uppmärksamhet och det fick de, en stund iaf. Att jag satt ute i solen och njöt samtidigt som jag pluggade gjorde att det hela kändes mkt bra. Sen ringde jag till mormor och morfar och meddelade att de skulle fika hemma hos mig och det gjorde de. Sen fortsatte jag att plugga när de fikat och gjorde en tur upp på stan för att göra ett ärende åt en kagkamrat innan det var dags att gå hem för att läsa lite mer och ladda inför kvällen fotbollsmatch mot Moholm

Å vilken match det blev sen! Seger med 4-0 det känns så underbart gött! Att arbetspolaren är ordförande i moholm gör inte saken sämre precis, ska inte jobba förrän på torsdag egentligen men funderar på att lite triumferande kika in på kontoret lite tidigare i veckan och bara vara en stund. Sen var det inget snack om vilka som var bästa laget heller, vi var ganska så överlägsan för att vara snäll....

Lördag: Började dagen med att göra det som jag gjort den senaste tiden, PLUGGA. Sen var det lunch och efter lunch avfärd mot Göteborg. Det var morfar som stod för resesällskapet. Väl i GBG så gick vi runt och kikade en sväng innan vi åt en middag på en trevlig uteservering längs med avenyn. Sen bar det av mot Ullevi och kvällens huvudattraktion som var speedway GP. Det var ett bra race och en trevlig tillställning i kalasväder. Vädret var varmt och skönt hela dagen. Runt 23 var det slut i GBG och hemfärd mot stan. Ute på gatorna i stan var det fullt med folk och det verkade som om alla typ var ute och svirade, jag avslutade kvällen med att leverera hem en kompis till sin säng med bil innan jag tog och nattade mig själv innan hemma hos mor och far!

Söndag: Samma visa som tidigare dagar, plugg ute i den gassande solen. Det hanns även med en glass nere i sjötorp tillsammans med mamma på dagen innan det var fotbollsträning på kvällen. Nu sitter jag på tv soffan och vilar efter en fullspäckad helg!


Baksidan med sådant underbart väder finns dock....Måste erkänna att jag har slarvat med solsmörjan under helgen så jag är lite svagt rödmosig men det gör inte så mycket.


Veckan som kommer består av tenta på måndag och torsdag och plugga där emmellan.

Helgen nästa vecka består av lagaktivitetsdag på lördag och träning på söndag, tor jag iaf!


Ingen risk.....

Att jag sliter ut mig när jag är på jobbet i vart fall.....Idag så avverkades de arbetsuppgifter som var tvugna att göras på sisådär en timme, resterande del av arbetsdagen går åt till att

Följa stockholmsbörsen och göra lite börsanalyser
surfa på internet en sväng
PLUGGA, marknadsföring och mikroekonomi har man användning av i jobbet så enligt chefen är det ok att plugga på arbetstid så tack för det!
Skriva att göra lista på jobbet.....Har några saker som VI måste fixa gemensamt men allt tar lite tid här förstår ni, Byråkratiska sverige är inte så snabbt

Annars har dagen varit rätt så lugn. Var och klippte mig i morse och öppningfrasen från frisör Carina var: -Gud vad snygg du är i håret, här ska vi bara pusta lite, en korklipp sommarfrisyr kan du glömma! Du ska ha en lite längre frisyr!
Jaha och så var det med de...

Sen har jag pluggat en sväng och började jobba på jobbet, eller iaf var på jobbet, efter lunch. Har ganska så fria tyglar i mitt jobb....Väldigt skönt ibland!

Dagens stora i-lands problem är att batteriet i mitt arbandsur är slut! Nu måste jag byta batteri i både vardagsklockan och arvegodsklockan från farfar. Arvegodset ska användas vid fina tillfällen och syrran tar ju studenten så....Vilket i-lands bekymmer jag har, hör ni?

Ultra power tenta plugg

Det är det som gäller nu! Tentaplugga järnet!
Efter måndag ska jag lägga undan  Phillip Kottler och hans Marketing Management för en lång lång tid framöver. Då är marknadsföring 1A slut
På torsdag kan Case ta och stoppa upp sin Principles of Economics nån stans! Jag ska nog aldrig   mer läsa nationalekonomi tror jag å det bestämdaste!
Men detta är under förutsättning att jag klarar tentorna förståssss.......Men kuggar jag är det tentorna det är fel på! Inte MIG! För så här mkt har jag nog aldrig tentapluggat förut, inte ens till makron som det kändes som jag fick magsår på. .
Så det här borde gå vägen men man ska aldrig säga aldrig och går man dit stensäker så går det säkert åt h-vete.

I morgon ska jag iväg och klippa mig, det ska bli intressant, vet inte vad jag vill ha för frisyr, försätta spara lite lockar eller klippa kort? det är frågan. Sen är det altid trevligt att klippa sig, det gör man nämligen hos "extra" mamma Carina. Hon är nog lite som en mamma för de flesta som känner Erik, en av mina bästa polare, riktigt väl tror jag. Att sitta där misstänker jag är typ som att bika sig i kyrkan ich då lär det ta en stund i morgon:P

Efter det ska jag fortsätta med mitt ultra tenta pluggande samt sticka iväg till jobbet på eftermiddagen och ut till Lyrestad för träning och matchgenomgång inför fredagens match på kvällen.

Nu ikväll ska jag jäsa på soffan och känna mig duktig för att jag har pluggat som en stolle i 2 veckor nu och ska fortsätta ett par dagar till samt att jag tvättat, klippt gräs och dessutom hunnit med ett kort men intensivt fyspass och rehab träning för axeln som inte vill läka, blir lite trött på den men men...

Nu är det champions leauge final mellan Manchester United - Barcelona som gäller för hela slanten

Half down, half to go!

Första halvan av dagen är snart avklarad, den halvan har bestått av jobb!
Eftermiddags halvan av dagen skall ägnas åt att sitta djupt förskjunken i litteraturens underbara? värld. Skall tentaplugga som en tok hela eftermiddagen och ända fram tills det är dags att åka till Lyrestad för att träna lite fotboll.
Hoppas att det klarnar upp igen så att man kan sitta ute och njuta samtidigt som man gör nytta och lär sig en massa bra saker som de kommer att fråga om på tentan.

Det var dagen det!


En halv värdelös en halft kanon!

Första halvan av dagen bestod i att sitta på högskolan och delta i ett seminarie. Sitta och lyssna på 8 grupper spm presenterar om samma sak är precis värdelöst och lika kul som att sitta å kika på målarfärg som torkar. Utöver den stund som vi redovosade bedrev jag tiden med att:

Spela luffarschack
Skriva sms
Ta och titta igenom agendan och planera framtiden
Sova en stund
Läsa lite inför tentan
snacka skit med pontus

Sen åkte vi hem!

Väl hemma så var vädret kanon och jag tog mitt pick å pack och styrde kosan ut mot solstolen och ett par timmars studerande. Ångesten börjar komma krypande över nästa veckas två tentor men det ska nog lösa sig antar jag, det brukar göra det :P

Efter en lång löptur och lite middag blev det en cyckeltur till mormor och morfar för att äta jordgubbar till lite kvällsfika ocg gå en promenad med morfar och deras hund för att rädda stackers morfar från mormors "gnäll" ett tag. Tanten klagar på allt just nu känns det som för att vara lite mild i bedömningen!


Det var nog allt för idag det!

Imorgon blir det jobb, pluggande och fotbollsträning, efter det är jag nog färdig för dagen!


helgens övningar och prövningar

Igår så ägnades förmiddagen åt studier, en inte allt för kul lördags sysselsättning men vad gör man när tentor närmar sig och ångesten gör sig påmind? -efter det var det en löptur och lite lunch innan jag och två polare åkte och kikade på IFK mariestad när de mötte mariedal. Det blev stryk med 3-2 för ifk i en riktig pissmatch!

På kvällen så hade vi grillpartaj hemma hos mig. Mycket trevligt var det och sen var vi ute i vimlet och svängde våra lurviga.

Söndagförmiddag spenderades i horisontal läge hemma på tv soffan i ett extremt trörr tillstånd. Vet inte när jag var så seg sist måste jag erkänna, det kostar att ligga på topp.....Det hela räddades upp av att mamma ringde och frågade om jag skulle åka med mormor och morfar ut till mamma för att äta lunch, ja tack! Det blev både lunch och frukost på en och samma gång!

Efter det så besökte vi kyrkan i lyrestad som de håller på att renovera för att kolla hur det blir. Det blir nog bra när de blir färdiga.

Kvällkvisten bestod av fotbollsträning och nu ska jag små sova på tv-soffan och hoppas att jag håller mig vaken tills nip/tuck börjar så jag får se det!

Attans Sheise!

Hade tänkt att snuva Jula på segerglädjen och åtminsotne 2 poäng men det sket sig kan man säga. 2-0 till Jula efter tio minuter var ju sådär skulle man kunna säga. Även om de hade stor hjälp av domaren vid ettan då han missade en solklar 2 meters offside men tänker inte skylla på honom. Han var precis lika dålig åt båda hållen....Men brukar inte ha åsikter som yttras högljut i fotbollen men nu kunde jag inte bbara hålla käften uten var tvungen att konfrontera herren i svart med frågan:-Vem var nedanför?
-Det var du!
-Skojar du med mig?
-Ne det var tydligt
Då gick jag därifrån och hade domaren hört de ord som kom ur mig då hade jag varit först i duschen kan jag lova.
Annat är det i bandyn, där har jag åsikter som domarna får höra ständigt och jämt,kanske inte så jäkla smart men kan man regelboken bättre än flera av domarna själva så måste de begripa, dömmer ju bandy som förbundsdomare så har samma utbildning som de som bömmer vår serie, tom bättre än vissa!
Han missade bland annat en straff som Jula skulle haft precis i slutet på först halvlek då en av deras forwards stoppades effektivt men lite svagt regelvidrigt, att dra i brallorna först och sen tryka till med höften leder alltid till ett stiligt svandyk!

Det blev torsk med 3-0 tillslut å så var den dagen körd!

Efter matchen tog tre slagna hjältar, Jag Boije och Simon å for hem till mig och satt på tv soffan och deppade och kikade på Hitman. För att trösta oss så tröst åt vi på chips och sölade i oss lite läsk, samt en liten skvätt starkdryck bryggd i Scotland och lagrad på ekfat, vad drycken var får ni lista ut alldeles själva!

Rasmus kikade även han förbi en sväng, karln skulle på dejt så han var nog lite svagt nervös och inte blev det bättre av att vi kom med en massa bra? tips. Vi andra tre är ju singlar så våra tips inte kaanske är så jäkla heta precis, vad vet jag? Det hela blev inte precis bättre av att karln inte var återhämtad sen gårdagens bravader och hade ångest över hur i hela friden han kunnde bränna 700 spänn på röd torsdag? Det kan man ju undra då det mesta kostar en 20 i baren så...

Vad händer i morgonkväll? Några bra förslag? Öppen för det mesta faktiskt! Hör av er med förslag är ni snälla!

En dag i kläm...

Fredag mellan Kristi Himmelfärd och Lördag brukar innebära att man är ledig, men icke! Har arbetat, eller nja, varit på jobbet i alla fall. Det var ganska så bra rusch mellan klockan 9 och 12 men sen har det varit stendött. Men det gör inte så mkt precis. Har hunnit att lära mig massor av bra saker inför tentorna framöver. Har man ett jobb som innebär att sitta framför en dator kan man göra en massa andra saker på datorn utan att det märks. Är alla kollegor dessutom lediga så är man rätt så fri att göra det man känner för. Jag har tittat på alla föreläsningar i marknadsföring i pod format idag. Ganska vettigt faktiskt och att dessutom få betalt för att göra det är inte fel alls.

När jag nu slutarom 45 minuter så ska jag hem med lite prylar och hämta Ipoden för att gå på en promedad för att få röra lite på sig och ladda i all min ensamhet. Efter promedaden skall det lagas till falukorv och mos. Det är inte dumt alls det. Efter maten blir det en tupplur på soffan med någon lämplig musik i öronen. Idag lutar det nog åt Pink eller Volbeat.

Ca. 17,30 kommer Herr Andersson och hämtar upp mig för att vi skall infinna oss o tid till samlingen inför dagens match, kanske åretsmatch, förresten. Vi möter Jula på Ullervads IP 19,00. Det kommer nog att bli en riktig kamp med tveksamt om det kommer att bjudas på skönlir. Jag är riktigt taggad, så här taggad har jag aldrig varit för fotboll förut det kan jag lova, det närmar sig den nivån det brukar vara inför bandymatcherna.
Så snälla ni, är jag lite otrevlig under eftermiddagen så låt mig bara vara....Det är lite sådan jag blior när det är något stort på G


Kristi Flygare

Söndag på en torsdag, kan det bli ,mer bakvänt eller? Men sak samma för typ alla får ja vara lediga och ha långhelg, Men inte jag, måste plugga stora delar av helgen samt att jag jobbar klämdagen i morgon.

Idag ska jag gå på damfotboll, BOIS- KIF Örebro. Du ska väl bara spana in nån av tjejerna såklart löd domen från ett par av polarna men nej, tänkte åka och kika bara för att KIF spelar i allsvenskan och det kan vara kul att se hur bra de är!

Sen har serien till nästa säsongs bandy kommit, det blir ingen enkel resa precis, serien ser riktigt spännande ut. En liten presentation av lagen följer nedan

Västerås SK TF: Svenska mästarnas b-lag, förklaring onödig
Hubbo IK (Tillbergas B-lag): A-laget står på gränsen till elitserien så de lär nog vara bra
Örebro SK TF: A-laget åkte ur eliten ifjol men TF bjuder alltid på bra motstånd
Slottsbron: Åkte ur allsvenskan i fjol och har som målsättning att bara bli ettåriga i ettan.
Nitro/Nora: Svårspelade borta och ett lurigt lag, kan vara fågel, fisk eller mittemellan.
Mosserud: Kvalade till allsvenskan ifjol och har värvat en spelare som blev utsedd till WM:s bästa back ifjol, Markus Begvall, de kommer inte bli sämre i år precis
Delta: Satsat stort i flera år men mer eller mindre floppat vrje år, deras tur i år?
Skövde: I mina ögon seriens sämsta lag men de har så konstig hemmaplan så de kniper alltid en del poäng där
Kålland: Ett lag med en massa unga spelare ifjol så de kan nog bli farliga men lidköpingklubbarna byter spelare hej villt med varandra så det är svårt att veta.
Gillstad: Lidköpinglag de med så svårbedömt men de hade ett litet äldra material att jobba med ifjol.

På förhand ser serien mördande tuff ut men vi får se vad det blir av det. Med lite tur så får vi spela 4 matcher inomhus då både västerås och lidköping kommer att ha hall under kommande säsong!

Så nu är det bara att börja försäsongsträna på allvar alla mina kamrater! För jag kommer att vara i fin fysisk form när serien kör igång i slutet på november det kan jag lova er allihop!


Odlingar...

Växter är nog en sak som alla människor har en relation till. Jag har lite krukväxter i fönstrena och en utegrupp vid entren till min lägenhet. Men där stannar mina odlingar! visserligen är jag med passivt på odlingarna hemma i mor och fars grönsaksland, läs att jag tittar på när de grejar och hämtar grönsaker där när de är tillräckligt stora för att äta. Lite lathet och snålhet men helt ok tycker jag trotts allt.

Men en sak som jag odlar ömmt och kärleksfullt denna vecka är ett derbyskägg! Vi har Jula i ett derby i divisoin sex Mariestad på fredag och då ska jag ha ett derbyskägg! Att det just nu inte är särskilt vackert struntar jag i, har jag bestämmt mig för att ha ett derbyskägg så har jag. Att det däremot åker bort fort som attan efter matchen på fredag eller på lördag morgon är en annan femma. Mormor hade en bestämd åsikt om mitt skägg när jag var där i början av veckan.

Mormor:- Andreas, raka dig när du kommer hem är du snäll, det du försöker avla fram i ansiktet ser inte allt för vackert ut!
Mitt svar -Och!? Det har jag inte påstått heller!

Men derbuskägget ska hur som helst pryda mitt ansikte så jag ser riktigt respektingivande ut , eller nja ett försök till det iaf, när jag styr trupperna genom att hålla snacket uppe! Jag har fått instuktioner om att vi ska kunna knäcka moståndare bara genom att vara det mer snackande laget och då menar nog inte tränare Conny att vi tar till diverse elaka fotbollsklassiker till motståndare när inte domaren hör!

Men psykningar brukar inte bita på mig utan jag brukar komma med nåt bra svar eller bara ett stor brett flin!


Nu kan det bli sommar!

Jag har nämligen köpt och monterat ihop en grill till mitt eget hushåll så nu får det bli sommar så att den kommer till användning! Det är inget kul att grilla när det är kallt och regnar!

Hade lite tur idag dessutom, behövde klippa gräset och när det var klart så tog det två minuter och sen öppnade sig himlen och regnet fullkomligen strilade ner.

Annars har dagen bestått i att sitta hemma och plöja tentalitteratur och sitta på höskolan och lyssna på repetitionsföreläsning av allt, och då menar jag precis allt, som gåtts igenom under de 24 tidigare tillfällena. Han nicka till både en och två gånger även om det var superviktigt att lyssna, vad tror de om oss, vilken människa tål 200 powerpoint bilder och en massa malande under drygt tre timmar i sträck? Inte jag iaf!

Kvällen ägnades åt att jaga boll och höra tjat om att engagemang och koncentration är a och o. Upp på tårna så ni är mjuka och redo när bollen kommer! Det var dagens mantra på dagens träning.
I morgon kommer träningen säkert att fokusera på fredagens viktiga derby mot Jula. Jag börjar redan bli sugen och laddad för det och då är det nästan 70 timmar kvar till avspark. Det kan nog spruta adrenalin ur öronen på mig på fredag, det är bara att se till så att det blir en bra nivå så man sköter sig och inte gör något dumt på kuppen!


Nu blir det till att slappa och i morgon har böckerna återigen hög prioritet!


Va har du gjort?

Det var frågan som vår naprapat/massör/kiropraktor frågade när han fick känna igenom min kropp idag.
-ryggen är som en utmärkt bilbana för småbarn och ditt vänstra lår är fullt av blödningrester och din högra sätesmuskel är avstäng från kraft! Vad i hela h***vete har du gjort?
- Lirat fotboll och stått på örat!

Sen var det slutdiksutterat och det knäppte och knakade i min stackars kropp en timme lite drygt sen var det klart! Nu känns allt normalt uton axeln som fortfarande inte är bra men det kommer nog ta ett tag trodde den gode Ulf så det är bara att se glad ut. Börjar vänja mig nu med att det känns lite konstigt!

Annars har dagen varit lugn. Storhandlade hemma på Freijs livs vilket var skönt samt låg på sofflocken hos morsan och farsan å pluggade.

Gladast idag var farsran när han kom hem till en färdig middag bestående av fiskgrattäng söm jag lagat. Han blev gladare än en barnunge på julafton, får han ingen mat om inte jag är på besök kanske?

Iaktagelser!

Helgen har varit full av iaktagelser vill jag lova!
 
Jag börjar med fredag: Iaktagelsen som jag iof deltog i var vår match. Seger med 1-0 Kinne-Vedum satt fint och iaktagelsen var hur barnsligt glada ett gäng män mellan 20 och 30 år kan bli när de gjort npgot bra tillsammans. Men det fanns lite anledning till att vara glada, första halvlek var det bästa vi presterat tillsammans den här säsongen, kankse vad Weimer presterat på flera år! Andra var inte riktigt lika bra spelmässigt men kämpamässig var det grymmt bra. Vi kämpade som riktiga hjältar tillsammans i andra halvlek och var satta under press och klarade det!

Efter matchen blev det en pizza hemma hos mor och far innan det var avfärd med buss till Puttgarten med far för att inhandla diverse drycker under lördagen och här kommer de stora iaktagelserna!

Svensken beter sig jävligt lustigt när alkohol kommer på tal!

Nere på border shopen i 'Tyskland så var det fullt med folk ach allt man kan tänka sig att dricka samt lite till fanns att köpa. Nu ska jag beskriva hur en genomsnittlig svensk beter sig när han köper sprit!

Man roffar åt sig en kundvagn och sätter full spätta  mot ingången och knöar i kön, helst ska man blänga på någon och muttra ur vägen här ska jag fram! Väl inne så flackar svensken med blicken och tittar på alla varor som finns, sen fyller han kundvagnen med så billig sprit som möjligt med tanken att det ska vara billigt, det ska ju bara fylla funktionen att jag ska bli full! Sen köper han lite som är gott bara för att findricka tillsammans med kärringen som en resekamrat uttryckte sig om. Sen är det full fart mot kassan för att svettas i kön och tänka att hoppas jag har pengar till det här nu!
Utanför dörren rycker han upp en kartong och hivar upp en bira som fortare än blixten skall ner i svaljet och sen är det hemfärd!

Men denna taktik tillämpade vare sig jag eller farsan!
Vi gick i lugn och maklig takt och tittade runt bland allt som fanns, å det var mycket det kan jag lova, för att sedan köpa det som stod på våra listor sim vi hade planerat nogrannt och genomtänkt! Sen gick vi i lugn och sakta takt til kassan och betalade, på vägen ut passade vi på att köpa var sin korv i korvvagnen utanför!

Söndagen har gått åt till att fördela inköpen från lördagen och iakta familjen arbete hemma i lyrestad. Söndagseftermiddagen/kvällen ägnades åt fotboll med b-laget, fick tjata lite för att få vara med men fick det tillslut, matchen slutade med att Töreboda vann med 2-0 men det var inte så mkt att säga om det. De var bättre än var vi var och så var det med de.

Mitt resesällskap på en 21 timmars tripp sill Tyskland, eller nja sällskap, han hade denna pose stackars farsan i princip hela resan. Han måste varit trött stackarn!

det finns mycket tokigt

Många tokiga saker har man hört och gjort. Ikväll blir det fler tokigheter, match ikväll mot Kinne-Vedum. Blir det en situation där jag behöver tackla med vänster del av kroppen blir det krisigt. Axeln är inte helt hundra för att vara snäll mot den men det ska NOG gå att spela med. Det bästämdes igår att det fick lov att gå så då gör det väl det. Efter matchen ska jag hem till mor och far å äta, läs klämma i sig en pizza från Milano lyrestad innan jag och far ska fara till Skövde för att 24.00 hoppa på en buss som skall ta oss ca 60 mil söderut. Vi ska till Puttgarten och handla och vad man köper där får ni gissa er till men det skall nog inte vara så svårt. En ledtråd är att liknande varor införskaffas på systembolaget.

dagen har spenderats med att läsa och vakta sotaren hemma hos mamma och pappa. Samt dagens goda gärning som var att fika hos farmor, hon blir ganska glad när man gör det så det är lika bra.

Imorgon är det Göteborgsvarvet, är inte avis på dem som ska springa det inte. Men nån gång skulle jag kunna tänka mig att springa det bara för sakens skull, men det som tar emot lite är att Göteborgsvarvet inte är med i en svensk klassiker för det tänkte jag genomföra någon gång!
Är tämligen övertygad om att Andreas "Knort" Magnusson kommer att vara snabbast av dem jag känner, utan att tveka dessutom på det.
Men alla som jag känner skall ha ett lycka till med varvet!


Är folk tokiga?

Idag så öppnade tydligen ÖB ett nytt varuhus här i Mariestad, det hade jag inte vetat om om jag inte råkat se det i tidningen i morse, så speciellt var det för mig.

Det jag inte kan begripa är hur folk orkar stå i kö utanför och vänta på att få komma in? Varuhuset öppnade tio men det var fortfarande kö utanför när jag åkte förbi vid halv ett på vägen till skövde. Hur orkar folk? Har de så lite att göra så de måste köa? Om det varit första varuhuset i sverige så kanske jag kunde förstått beteendet men nu.....
Folk är allt bra knepiga eller är det jag som inte är som alla andra?

Vissa dagar begriper jag ingenting....

Just nu begriper jag ingenting av någonting tror jag.....Sitter på jobbet och sammanställer fakta ur en finansanalys som jag ska presentera om nån vecka. Jag har ingenaning om vad det ska vara bra för, faktan som kommer fram berör inte oss ändå! Det är rena grekiskan för mig som är insatt i siffrorna och orden å hur ska då en oinvigd kunna få ut något av det hela. Det kommer bli som vanligt med nickar, suckar och jaja sen avslutas det hela med ett bombardemang av frågor i stil med vad menar du där och framför allt
-vad tycker du vi ska göra?

Sånt hatar jag....Hade jag varit på det klara med vad vi ska ta oss till med finanserna hade jag varit stenrik!
Ibland tror jag att man skriver och presenterar saker bara för den goda informationsflödets skull!

Men nog med jobb nu!

Ikväll är det test av skadade kroppsdelar för att se om det håller för match i morgon eller ej. Hoppas och tror att det borde gå men ska känna efter så man inte riskerar att det blir värre så jag missar fler matcher i onödan precis. Man har ju bara en kropp tyvärr och reservdelar är inget som säljs på ICA precis :P Men tejp och voltaren brukar kunna lösa bekymmer tycker jag men vi får se om vår masör/naprapat är av annan åsikt...Det är bestämmt att han måste ge klartecken för att jag ska spela för både han och coach vet att jag nog gör ett försök även opm jag inte är i skick till det egentligen. Men ska nog klara det med så det blir lir i morgon.

Sen ska jag och farsan iväg på vansinnestripp.....Puttgarten tur och retur med buss på 22 timmar.

En ganska skön dag

Stora delar av dagen har tillbringats i en solstol eller på en filt ute i solen och med ögona djupt nerborrade i tenta boken. Får man cancer eller nåt sånt av att sola är jag nog körd!

Det har även hunnits med ett intervall pass för att hålla kroppen och konditionen i trim så att resterande del av fotbollsäsongen samt den kommande bandysäsongen skall kunna bli riktigt bra samt att fåfängan mår lite bättre ifall det hinns med något besök på standen under sommaren om det råkar bli badväder nån gång :P

Sen har det varit matlagning, fiskgrattäng och pressad potatis, och städning av lägenhet på schemat för dagen! Allt sånt är klart nu så nu får det bli en film och vila på soffan känns det som..... Har inte allt för mkt att göra såhär en onsdagkväll, ibland blir man lite svagt sällskapssjuk men men.

En liten dagens får alltid plats

Väder: Kanon
Humör: Minst lika bra
Dagens outfit: Badshorts.....
Ser på tv: Simsons och filmen Eastern Promisses
Funderar på:
Varför vissa gör som dom gör, ibland begriper jag precis ingenting men tur är kanske det!

PS. förra inlägget kom dit pga lite teknikstrul! DS

Orkar inte så mkt idag

Har solat och varit duktig med att plugga hela dagen!
eftermiddagen har ägnats åt löpträning och städning samt matlagning. Nu blir det filtittande på soffan, synd bara att man måste kika på film själv nu när jag är så sjukt sälskapssugen som man bara kan bli!

Längre inlägg i morgon utlovas!

sjukt uttråkad!

Det är vad jag är just nu! Har absolut ingenting att göra ikväll. Kan ingen förbarma sig över mig så jag slipper ruttna inifrån av uttråkning?

Dagen har annars varit bra. Det blev lunch på Luna tillsammans med morfar och sen hem i solen. Det var kanonskönt och jättefint väder hela eftermiddagen. Att jag dessutom han läsa en hel del microeconomi gjorde inte saken sämre, akta dig vad effektiv jag var! Han bli lite brun och grunda för att kunna bli ännu mera brun framöver här om det är bra väder. Det bar även av upp på stan för att fixa lite, bland annat så är syrrans studentplakat beställt och det kan bli kul å se hennes min när hon får se det! Det kan bli ett ögonblick att minnas i lång tid fram över!
Sen är jag rikgtigt nöjd med att jag lyckades att veckohandla för summan av hela 7 kronor den är veckan, 1 liter mjölk är allt jag har behövt och behöver köpa den här veckan!

Men nu får det allt ta och hända något för jag har så vansiinigt tråkigt så det finns inte! Att en tisdagkväll kunde vara så tråkig hade jag noll koll på!
Blev så sjukt sugen på att åka till thailand när jag låg och solade så jag fick trösta mig med att laga thaimat till kvällsmat!

Då var sommarn klar då!

Har planerat sommarens arbete planerat. Jag fick precis som jag ville och får bestämma över mitt arbete fritt. Gött mos!
Det blir heltid från midsommar fram till slutet på augusti lite beroende på när skolan kör igång igen. Sen ska jag ha lite semester ett par dagar v 29 men i övrigt blir det jobb för hela slanten. Kommer bli sköna stålar av det! Men det bästa är att jag nästan jämt får göra som jag känner för med jobbet! Frihet under ansvar är bra skit måste jag erkänna. Synd bara att det inte går att jobba från laptopen jämt så man kunde ligga ute i solen hela sommaren och jobba, men man kan ju inte få allt här i världen. Det tänkte jag fixa till med huvudkontoret i Stockholm till nästa sommar, Det är lite licenser och annat som måste till men det ska nog kunna ordnas så sen ska jag kunna jobba från trädgården, eller iaf terassen på jobbet är förhoppningen, kanske är bra att vara på plats ifall nån vill besöka en för lite konsultation!

Vi har planerat på jobbet idag vilket kanske framgår. Har även gjort en hel del statistik göra med. Slutar lunch idag :) och ska luncha med morfar nån stans ute på stan. Sen ska det hem och STEKAS i solen. Jag ska bli brun har jag bestämmt! Ska parkera i en solstol hela eftermiddagen och gud förglömme om det blir mulet, blåsigt eller kallt, då gräver jag en grop och gräver ner mig. Sen måste jag läsa till tentor oxå så jag ska slå två flugor i en och samma feta smäll! Vädret är guld ute, ett par grader varmare å man skulle kunna tro att det är högsommar!

Inte visste jag...

Att jag är så viktig för Weimer att lokala skvallerblaskan måste ägan mer än helva matchreferatet åt att tala om att jag lämnade matchen i lördags skadad i förtid! De kanske borde referera matcherna lite mer eller? För så viktig kan inte en försvarare med lite bristfällig teknink men en sju helvetes vilja och vinnarskalle vara för ett lag. Sen gör skift om att jag blir skadad bara farmor orolig! Å när jag sen inte svarar hemma för att jag är på jobbet och jobbar så misstänker farmor det värsta! Inte bra för hjärtat för en dam på 84 bast att bli så orolig. Jag är ju inte i gips paket utan har "bara" förskjutit nyckelbenet en bit och töjt ut ett ledband. Men det läker snart och efter naprapat å kiropraktor besök så är jag som en ny  männiksa! Ska nog dessutom kunna lira på fredag tror jag!
Det enda som var mindre bra med dagens träning med fotbollen var att jag bara fick vara med de andra och värma upp för att sen träna rehab och styrka på egenhand för säkerhetsskull idag. Kasst, vill ju leka med bollen som alla de andra pojkarna! Inte ligga på gräset och köra rörlighet å styrka.

Sen begriper jag mig inte på vädret som är ute! Moln å blåst på dagarna och sol å kav lugnt på kvällerna, vad ska det vara bra för? Kan det inte vara sol och lugnt jämt eller?


Vi tar en dagens!

Humör: Alla tiders
Väder: Bra, riktigt fin kväll ute
Dagens aktivitet: Lite jobb och mycket grupparbete i skolan, sen föreläsning och rehab träning med fotbollen
Morgondagen: Jobb, lunch på stan med morfar samt pluggande, kvällen är öppen för förslag
Klädsel: Avslappnad, ljusa jeans, röd lyle & scott tröja å svarta skinn skor

Dagens berömm måste go till Bollnäs GIF i bandy spm har gjort årets värvningar då de "snott" Pelle Helmyrs och Pär Törnberg från grannklubben Edsbyns  IF! BRA jobbat!

Bio eller film?

Är film bäst tillsammans med en massa okända människor i en stor salong, dvs på bio, eller på tv soffan tillsammans med ett par vänner, dvs på film?
Det är en ganska bra fråga, jag gillar båda och svarar att det beror på, omständigheterna avgör.

Just för tillfället är jag lite sugen på att gå på bio, Änglar och Demoner har premiär snart i Sverige och boken är bra så då borde filmen vara bra. Någon som är sugen på att gå med?
 Filmen har premiär 13:e maj i sverige
Sverige tog idag brons i ishockey vm! Någon som bryr sig? Lägg turneringen i februari vart fjärde år och låt alla de bästa vara med så lovar jag att jag ska vara intresserad av utgången!

Aj aj aj

Det som skulle bli en rolig eftermiddag met fotboll och sen lite kalas blev något helt annat det men vi tar det från början.

Vi började matchen ganska bra för en gångs skull men efter ca 20 minuter kommer det en lång boll där jag vinner första duellen men bollen går dock åt fel håll dvs mot eget mål. Det blir en ny nickduell och killen jag möter är klart kortare än vad jag är så han inser att den här vinner inte jag och kryper ihop, detta gör att jag fortsätter över honom i en våldsam fart och landar med vänster axel rakt ner i backen, han smiter iväg och gör 1-0 vilket matchen senare slutar. Surt så räven!
Vad än värre var är att jag har vansinnigt ont i axeln och tvingas bryta matchen efter 35 minuter. Vid första kollen på bänken konstateras att det där måste du åka och röntga!
-Någonting måste vara trasigt där inne för en sådan kula ska man i inte ha precis bakom nyckelbenet. Caoch
-De tror jag inte kan ju röra armen obehindrat.
- om jag klämmer här gör det ont då? Caoch
-hmpf, aahhh ge fan i det där.
-Se där. du inte bara borde kolla det där, MÅSTE kollas! Inget att diskutera
-jaha åker väl då


Så in u duschen och iväg till KSS. Att komma in till läkaren på jouren gick snabbt, var där halv sex och träffade läkaren kvart i, han konstaterade röntgen nästa, borde bli inom en halvtimme tror jag, men tjenare du......Kvart över tio fick jag gå vidare till röntgen och var klar där kvart över elva....De konstaterade att inga ben var skadade och bara kanske ett ledband som var uttänjt. Dock kan nyckelbenet vara förskjutet nån millimeter men det rättar kiropraktorn till ganska snart!
Men får nog erkänna att jag hade tur i oturen att inget gick sönder. Lite smärta och stelhet kan man leva med utan större bekymmer!

Men kvällen med grabbarna var bara å glömma. Kvart i ett var jag hemma från sjukan:(
Hoppas ni hade det trevligt i dimman och vimlet pojkar

Helg igen

Skönt med helg nu faktiskt! Klockan börjar närma sig lunch och det är lördag. Har fixat med det som var tvunget att fixas under helgen...Gräset är klippt utanför, det var rätt gött ute, lite väl blåsigt men det funkar, är skapligt varmt så.
Nu väntar jag på att lunchen, kyckling och klyftpotatis ska bli klar i ungen så amn får mat i magen. I eftermiddag är det fotboll borta mot lerdala som står på schemat. Det lär nog bli intressant då de har 10 nya spelare från skövde aik så de lär nog vara bra, men stänger vi butiken bakåt så borde vi ha goda chanser, och jag är riktigt taggad, kanske så taggad så det finns risk för övertändning men det får vi ta om/bär det rinner över. Har inte en enda frispark  ot mig i serien än så ska nog kunna vara "lagom" vänlig mot moståndarnas forwards idag med.

Hoppas bara att mitt lår som det är nåt fel på, vet inte vad bara..., vill att jag ska spela 90 minuter idag så det inte blir nått skit och ett skadeuppehåll för det har jag ingen lust med alls måste jag erkänna.

Vad häder mer under helgen då? Tja vet inte riktigt, vet bara att jag sdka hålla Gustav sällskap ikväll å vad vi ska hitta på har jag inte en susning om men en inte allt för avancerad gissning är att det blir lite fest och sen kanske ut och kika en sväng. Nån mer som ska ut idag kanske? Annars vore en lagfest inte helt fel....

Till söndagen finns inga som helst planer men det är bronsmatch i hockeyvm så det finns risk att den bevittnas från tv soffan, sen är det ju nip/tuck på tv i morgonkväll förstås...

Ha en bra helg allesammans! 

Varför?

Hade planer på att klippa gräset i eftermiddag. Vädret var soligt och kanon för gräsklippning när jag gick upp i morse, men sen dröjde det två timmar, himmelen blev molning och det började falla något blött ner mot marken. Varför i h-vete ska det regna när jag tänkt att klippa gräs, nu går det ju inte! Attans oxå då måste jag verkligen göra det i helgen, inget regn då tack!

Ikväll blir det till att ta med morfar, som är gräsänkling denna vecka då mormor är på Kreta med syrran, och åka ut till mor och far i lyrestad och grilla lite. Det ska inte bli helt fel, hoppas bara vädret är lite bättre då bara...

Sen har jag en liten fundering....det är ingen som råkar vara duktig på massage som kan få mitt lår i spelbart skick snabbt som ögat? Det är nåt knepigt med det, så väl känner jag min kropp så jag vet det...

Vi tar en dagens på det va?

Humör: Bra fakstikst, de är ju fredag idag!
Väder: Sol och fint i morse, mulet och regn nu
Göra idag: Plugga, gå på föreläsning och sen fredagsslappa
Äta: Lunch korvstoganoff Middag Grillat hemma hos far å mor
Dricka: Vatten, vi har ju match i morgon
Se på tv: Hockey semifinal i vm eller så ska det låta
Läser: Principels of Economics, skiträlig bok om microekonomi
Längter efter: Många olika saker men vi kan börja med lite sol och värme tack, sommar är ett annart ord för det!


Stress stress å åter stress


Kavaj är klädseln som gäller när man går på möten i jobbet!

Idag har det varit stressig precis hela dagen, var på jobbet på förmiddagen och hade massor av arbete att göra, en hel del av det ligger kvar på skivbordet i väntan på att bli gjort. Lunchen kastades ner i magen i en farlig fart och efter den satte jag av i full kareta mot eftermiddagen möten. Ganska kul sådana faktiskt idag men när de var slut så var det hem snabbare än blixten och ladda i lite mat i magen innan det var samling med Weimer i fotbollen för att möta Hällekís hemma.
Matchen gick väl sådär..stryk med 4-2. Vad ännu värre är att jag har dragit på mig någon diffus muskelskada. Coach kände och klämde på mitt onda lår och konstaterade att den kan vara krampkänning, nån bristining eller någon liten sträckning. Linda hårt, vila och ring massören så du får en tid där snarast möjligt. Å vad gör massören när man ringer till karln då? Jo han är bortrest och kommer hem tidigast lördag förmiddag, - å varför ska det vara bra då?
Jag har bestämmt att mitt lår håller till spel på lördag, men innerst inne så är det nog lite tveksamt men vi får se vad tiden ger det! Nu sitte jag på soffan i alla fall med ett hårt lindat lår och kikar på hockey!

Uppskattar inte kvällsmöten.....

Fy fasen för möten med jobbet kvällstid!

Det var bolagstämma igår kväll med jobbet, det drog ut på tiden kan man säga, Det var inte helt lätt att förklara varför vårt resultat var som det var.....Det var inte lysande precis,

Sen när jag kom hem sent om sider så kunde jag inte sova....Blir vansinnig ibland. Låg nog och vred mig i sängen som en annan kålmask fram till bortemot en halv tre eller nåt innan jag somnade in. Det var inget kul alls å masa sig upp ur sängen i morse och knata till jobbet. Det hade setat fint med en sovmorgon och ligga kvar i sängen långt in på förmiddagen men det får bli nån annan dag!

Ikväll är det match i fotbollen igen. Hällekis väntar hemma i Guntorp.

Vi avslutar detta med en liten dagens...

Humör: Kasst.... trött och smågrinig samt har för mkt att göra på jobbet, ligger efter  kan man säga....FAN
Väder: Lika kasst det, det regnar, blåser och är kallt
Gör: Jobbar......
Dricker: Kaffe i stora mängder
Dagens lunch: Chili con carnen som blev över igår:)

Ibland behöver man känna sig älskad, inte uppskattad!

Jag har otroligt många bra vänner som jag uppskattar och känner mig omtyckt av, tror jag iaf. Att umgås och ha roligt tillsammans är ett sätt att visa att man uppsakttar varandra. Det är inte helt ovanligt att det visas uppskattning för de insater jag gör på idrottsplaner för Elless i bandyn eller för Weimer i fotbollen, omnänmandet efter matchen sist kändes bra även om jag inte var helt nöjd med min egen insatts.
Att bli uppskattad för de insatser man gör på jobbet känns även det väldigt bra och är viktigt tror jag för att göra ett bra jobb.

Att träffa nån och kramas lite med och kanske få en puss när man är ute eller något sådant är trevligt(oftast). Jag ser det som uppskattning för något som motparten tycker om måste man ju ha, om det så är utseendet, uppträdandet eller något annat spelar mindre roll. Man känner sig uppskattad för stunden i alla fall.

Men det är inte samma sak som att bli älskad av någon man verkligen tycker om!

Å nu menar jag kärlek på riktigt!
Att få höra att någon tycker om en kan få en på bra humör nästan oavsett hur kasst det var innan.

Det är den kärleken jag saknar i singellivet, visst friheten man har som singel är trevlig men att ha någon att mysa tillsammans med och prata med, samt tala om att man tycker om personen till är något speciellt som jag erkänner på stående fot att jag saknar.

Ibland så önskar jag att den rätte skulle trilla ner framför fötterna på en men så enkelt är det inte och tur är väl det för jag tänker inte skynda mig in i något, jag är ung och har många år kvar att vara ung! Det är ju tros allt hela 9 år kvar innan jag fyller 30 så min tid kommer nog.
Sen vet jag inte om jag tror på det där att man kan träffas när man är 16 och sen leva hela livet tillsammans men jag kan ändra mig i den frågan!

Vi avslutar med en liten dagens

Lyssnar på: Milow, Ayo technology, underbar lugn och musikalisk musik
Ska göra ikväll: Ta det lugnt och titta på fotboll påtv med en kompis
Dagens mat: Lax, potatis och skagenröra
Humör: Ganska ok
Dagens outfit: Sköna slitna jeans, vit farfarströja och en svart kofta!
Funderar på: Vem som kan vara mitt hyreshus nya hyresvärd!
Har gjort idag: Jobbat, varit på föreläsning och löptränat


Besök...

Hade syrran på besök en liten sväng! Vi skrev inköpslista, den blev ganska lång faktiskt, jag och farsgubben ska iväg på ett litet äventyr med kamratklubben på hans jobb och handla lite i Puttgarten. Det blev rätt så mycket som skulle inhandlas till slut, men det är många kilo som vi fick kånka med oss.

Sen åker syrran till Kreta på torsdag och blir borta en vecka å åker man till Kreta så handlar man taxfree, kan nog bli en rolig sommar det här:P

Å förresten så är jag inte ett dugg avis på syrran som får åka en vecka till Kreta och bli bortskämd å få allt betalt av mormor. Jag är inte avis inte alls då!

Livet är bra orättvist ibland asså!



Är det ok?

När skall man kunna se och lyssna på det som kom på posten idag då? För det är väl inte ok att sitta inne så här års när vädret är bra och titta på tv-serie och lyssna på musik eller är det?




Världens bästa band? KENT och deras alla skivor i en och samma box smat världens bästa tv serie? Säsong 5 av Nip/Tuck

Både helgen och jag är slut!

Eftermiddagens match var mest en dag på jobbet. Vi slog Tidan med 5-3 utan att spela någon större fotboll. Stundtals var det riktigt bra men där emellan var det snudd på bedrövligt. Men riktig fokus så borde siffrorna varit mycket större. Men vi skapade massor av chanser och fick göra lite mål så det är bra. Men detta spel kommer inte att räcka till mot de bättre lagen men bättre lag brukar leda till bättre spel. Jag tror att vi kan ha något riktigt bra på G innom en överkomlig framtid...Hur lång den tiden är kan man ju fundera på?
Spelade ytterback till höger första 55 minuterna och sista 35 blev det till att lira styrande mittback. Det gick väl skapligt för egendel idag men det finns mer att bevisa....Men coach var nöjd!

Efter matchen klev jag och Gutta in på bistro och var onyttiga med en pizza med kebab och pommes samt en smaskig päronsoda. Samtalsämnet var nog ganska typiskt grabbigt, dagens match, serien i allmänhet och damer!

Nu ikväll ska jag följa klart bästa serien på tv. Nip/Tuck som går 21.15 på SVT.
Imorgon hoppas jag att säsong 5 som jag beställt kommer så att jag kan se resterande avsnitt i förhand under veckan!

Veckan är förövrigt ganska fulltecknad

Måndag: Sitta hemma och läsa samt jobba lite hemifrån. Fotbollsträning, iof rehab efter dagens match men ändå, på kvällen

Tisdag:  Jobba på förmiddagen samt skola på eftermiddagen. Löpträning på kvällen

Onsdag:  Skola mellan 8-17. Kvällen skall ägnas åt bolagstämma med jobbet!

Torsdag: Jobba förmiddag, skola eftermiddag och match på kvällen, Hällekis hemma i Guntorp är det som gäller

Fredag: Städa och tvätta på frömiddagen och gå i skolan på eftermiddagen. Kvällen är lite oklar, öppen för förslag!

Lördag: Ta det piano på förmiddagen och spela match mot Lerdala borta på eftermiddagen. På kvällen går det rykten om lagfest men blir det inte det är jag öppen för förslag!

Söndag: Dit är det långt och så långt har jag inte vågat tänka än

Men denna planering kan helt klart ändras om nån har nått bättre förslag....

Helgen närmar sig sitt slut

Gårdagen ägnades åt golfspel med Far, som spelade dåligt, och Robin å Rasmus, de två hcp myglarna:P beriper inte hur svårt golf är utan hade närmare 40 poäng båda två! Jag var nöjd med mina 32 ska gudarna veta. De andra två hade mage att klaga över att de borde spelat bättre. De borde ha stryk för att  de har mage och klaga tycker jag! Hade jag haft deras poäng så hade jag vart som ett barn på julafton!

Kvällen ägnades åt att äta grillat hemma i Lyrestad och se på Barcelona- Real Madrid, det var total utskåpning av Real och frågan är om jag sett någon match nån gång där tempot varit så uppskruvat som i denna. Barca var fruktansvärt bra och vann med 6-2.
Jag har lovat mig själv att jag ska kuta som Dani Alves i dag på matchen mot tidan, kommer antagligen sluta med att jag springer mig trött.....


Dani Alves var grym mot Real!

Efter Fotbollen så såg vi på robinson som spelats in å efter det blev det sängen och sova som en sten! Dety var skönt med sovmorgon i morse faktiskt.

Valborg igår = lugnt idag

Dagens har bestått av att städa och diska hemma i lägenheten efter gårdagens party som utspelade sig där. Det var trevligt och alla kom i den där fina feststämmingen som kan infinna sig ibland! Kul var ordet

Efter en hel del röjande å gled grabbarna och jag ut till Harry ute i lyrestad för att glassa i solen och tutta på en grill för att grilla till lite lunch.

Efter det så var det fotbollsträning. Det var länge sen det var så jobbigt att springa...Frågan är om det en var nyttigt att träna, jag blev trött av bara tanken på att ta en löpning. När man blev tvungen behövde jag vila vid vattenflasken nån hel minut efter för att bli någorlunda "normal" igen.

I morgon ska det liras lite golf med far, rasmus och robin på dagen och till kvällen är jag öppen för förslag!
Någon som har något trevligt på G? Jag är sugen på att gå ut och käka, nån mer som känner för det? Partaja med utgång är förresten uteslutet så det förslaget behöver inte komma in ensingång då vi har match på söndag!

RSS 2.0