Flytta, städa och fixa

Mor och far får nycklarna till sin nya bostad i dagarna...
Detta innebär att de flyttar från mitt barndomshem! Vad fan ä det frågan om?
Jag får lite separationsångest bara jag tänker på att jag inte kommer få sova i mitt barndomsrum när jag kommer hem eller inte kommer få springa något mer på gräsmattan där jag tog mina första vingliga steg eller cycklade runt runt tvärförbannad över att den dumma cyckeln gjorde så jag vurpade när jag lärde mig cyckla!
Det är ju mer än ett minne som finns i det huset! Kommer ju inte vara att komma "hem" på samma sätt nu när jag ska och besöka mor å far.....

Men nu ska jag inte vara sådan...Är självklart jätteglad för deras skull och hoppas att den spekulant som var å tittade på huset bestämmer sig för att köpa så de blir av med det och kan lägga tid energi och på nya lägenheten..

Ska ut till dem å äta middag ikväll samt att jag ska rensa bland alla mina gamla sparsaker och bara ha kvar det viktigaste som mamma sa!

Sen ska jag bada i kanalen oxå för det är väldigt varmt och skönt ute idag å på jobbet går den stackars fläkten så hårt att jag tror att motorn skär när som....

Varmt och skönt!

Det är värmt ute! Det är skönt det!

I lördags så hade jag delar av gamla gänget hemma, vi grillade och satt å tjatade ute på gräsmattan. Vi tog trädgårdsmöblerna och satte oss i skuggan under äppelträden och hade det bara bra! Sen bar det av till björnes runt 23,30 snåret, blev dock inte kvar så länge utan fick leda ensnubbe vid 00,30  hem till Rådmannen där han skulle sova, promenaden tog ca 1,5h och är 2 km lång! Hade inte jag visat vägen så hade han inte varit framme än. å dessutom gick jag och garvade åt vinglandet hela vägen hem!

Nån som kan tala om för mig vad jag missade inne på björnes? Det var rätt mkt folk när jag gick så något var det säkert!

Favorit i repris med gänget är redan bestämmt att det ska bli! Men när är frågan?

Urspårning...

Fredagens arbete bjöd inte på några öväntade händelser och det trevligaste med dagen var lunchen tillsammans med Oscar på buffalo!

Kvällen där emot! Vilken kväll! Vi kikada på fotbolls em för U21 där sverige snöpligt åkte dit i semifinal på straffar mot england. Efter det så var det umgänge och skitsnack innan syskeonen Hall, Joakim, Patrik och Malin inbjöd till öldrickar test! Deltagarna i testet skulle dricka en shot(4 cl) varje minut i 100 minuter. Det var 20 personer som inledde testet och 7 stycken som klarade det. Putte och Jocke som var värdar föregick med gott exempel och klarade det. Mest synd var det om lillasyster Hall, Malin och hennes kompis frida som tog hand om de deltagarna som misslyckades med testet.
Jag deltog ej då jag jobbade på morgonen idag och är ganska så glad för det för jag hade knappast tagit mig igenom det testet utan slutat måendes dåligt!

Det spårade ur och blev ganska så mkt fylla tillslut av det hela kan man säga men förbaskat kul var det.

Idag så har jag jobbat å klippt gräs i värmen, vädret är underbart! Nu ska jag hem till mor å far en sväng och bada lite i kanalen innan det blir en kalas kväll ikväll!

Ikväll så är det grillning och umgeänge med delar av SP1a sen gymnasiettiden! Kommer att bli grymmt!
Det är bara en sak som att fattas ikväll...........

en sommarkväll juni

Bäckens sommarcafe i Maristad är ett mycket mysigt ställe. Bra och billig fika i fin miljö, dessutom har de en jättefin minigolfbana där med en massa fina banor utformade som monument över Mariestad. Hela familjen och mormor å mormar var där och spelade golf och fikade igår kväll.
Fickat var lika gott som alltid där, kyrkor brukar vara bra på att göra fika undra varför?, men golfen gick inte bra alls för mig. Bättre för far, han satte banrekord, kul för honom men otäckt vad mallig han blev över det, det är ganska skönt att inte bo hemma och slippa höra tjatet om det i flera veckor fram över...

Det finns en sak som är lite jobbig med bäcken bara.....Det är alla som går dit och ser så där otäckt nykära ut och håller haden, kramas och delar ut någon liten puss. Visst gläds jag med dem men känner samtidigt jag vill oxå! Jag vill oxå ha någon jag tycker massor om vid min sida och pussa på och skratta med och det NU NU NU och inte sen! Ibland är avstånd väldigt jobbigt......
Längtar efter dig!..........

alltid ska det finnas något att gnälla över...

Var på bilbingo och agerade parkeringsvakt igår. Det var Elless som jag var där för och gjorde det för att få in lite pengar till klubbens kassa så vi har det lite bra till vintern. Det är på gränsen till aptråkigt att stå där men vädret var soligt och fint så det gick ok ändå.

I dag så gnäller jag lite för mig själv att jag måste sitta inne och arbeta. För ute skiner solen från en klarblå himmel och det är nästan 25 grader varmt ute. Hade gärna legat ute i trädgården eller vid någon strand för att sola och bada.
Men å andra sidan så hade jag gnällt gärnet om jag inte haft jobb och är mkt nöjd med det jag har! Sen känns det inte lättare precis av att jag har 4 dagars semester utöver helger i sommar. Men det är självvalt så jag kan inte skylla på någon annan. Jag vill behöver ha pengarna och ser ingen större anledning till att gå å drälla utan att ha något att göra. För jag ska inte åka bort något i sommar förutom en liten tripp de dagarna jag är ledig i v29. Då blir det en tripp till östgötaland och östersjön......

Ikväll så är det träning med Weimer, vi har tre täningar och 1 match kvar innan det är sommarupphåll. Å efter sommaruppehållet så blir det dubbel tränigsdos ett tag för då kör även bandyn igång med försäsong på allvar med laget och inte bara lite lattja på egenhand+ innebandy

Hoppas att alla har det bra ute i solskenet!

En midsommarhelg har gått

Midsommar tillbringades hemma i Lyrestad hos syskonen Harrysson, det var en trevlig tillställning med en salig blandning av folk vill jag säga. Vi lekte lite lekar, grillade, drack en del som är brukligt på midsommar, midsommardagen är den dag på året då baksmällan ligger som tyngst över vårt avlånga land, och hade mycket trevligt!

På misdommardagen så var det jobb i shopen som gällde och tävling på eftermiddagen. Mitt resultat var helt ok tillsammans med Barboro som damen jag hade blivit tilldela, av kanslisten, hette. Och för er som undrar, ja iår var jag pigg hela dagen!

Söndagen ägnades åt att cykla till Sjötorp och köpa glass, ha knatteträning med minijunisarna på golfbanan och att kika på en lägenhet som inte var så bra att jag orkar bemöda mig om att flytta!

Jag måste ha gjort elless if något hemskt för ikväll så har det skickat på mig straffet att stå och sälja lotter på föreningens bilbingo..... eller kan man hoppas på löneförhöjning till kommande säsong kanske, eller nja knappast va?

Nu återgår det till det normala, tror jag iaf

Torsdag 18/6 och det ska vara normalt ett tag fram över nu igen. För sista tiden har varit helt koko kan man säga. Det har varit lite.....mycket måste jag säga.

Ska försöka beskriva vad som hänt sedan onsdag i förra veckan.....

Onsdag: Flyttade hem till mor och far lite provisoriskt igen för att få vardagen att funka med allt som var tvunget att ske samt att lillasyster skulle ha fri lejd till att förtära urnordiska drycker i min lägenhet. Jobbade i golfshopen för att försöka skapa ordning i caoset som är där!

Torsdag: Besökte sjukgymnasten och fick besked om hur det stod till med min axel och beskeden var raka. Rehabträning nån månad så är du i topptrimm sen igen. Eftermiddagen blev till att ordna i shopen igen.

Fredag: Fixa och dona hemma hos mor för att allt skulle vara fint på lillasyrrans studentmottagning! Sen in till utsläppet och kolla på alla fina och glada studenter i vädret som tyvärr kunde varit bättre! Men grattis till er alla och välkomna ut  vuxenvärlden!

Lördag: Jobb i shopen igen och fortsatte pilla och fixa. Efter jobbet så spelade jag och farsgubben en match mot varandra på golfbanan, resultatet var bästa möjliga för husfriden, det slutade oavgjort! Sen käkade vi mat och delade på en påse chips hemma på tv-soffan.

Söndag: Skulle vara ledig och ladda inför kvällens match och hinna in till stan för att titta på alla vackra människor som skulle gå på bal men det blev inte riktigt som planerat precis.......
Fick rycka in och jobba i shopen för det var fullständig och total panik! Det vart inte bättre av att redan sjuksrivna chefen där blev sjuksriven troligtvis för resten av säsongen, vi anställda räknar med det och planerar utifrån det iaf! Det innebär att jag har dubbla jobb i sommar och ska sköta vissa träningar och framförallt göra ALLA reparationer i shopen men det är penga mässigt ganska gött. Men syrran och Fred kommer få slita hund där uppe och jobba jämt nästan och det har 50% av de två nämnda inte begripit utan tänker bara, GÖTT PENGAR. Men när du jobbat typ jämt och varit ledig kanske 1 eller 2 helgdagar på en månad så är det inte så jäkla gött ,då vill man bara spy på skiten. Jag räknar med att det kommer nog bli en hel del jobb i sommar men det får gå!

På kvällen spöade vi Hangelösa i fotboll med 4-2 i något som inte är att betrackta som världens bästa division 6 match kanske. Men vi vann och det är huvudsaken!

Måndag: shopen igen! Lösa problem är min grej! Fixade tillsammans med annat folk så att säsongen kommer funka på ett bra sätt, tror och hoppas jag iaf!, efter rådande omständigheter. För jag ska finnas i bakrunden och verka utan att synas för att jag har ett heltidsarbete att sköta vid sidan om.....

Tisdag: Jag och lillasyster tog en minisemester till Göteborg samt freeport i kungsbacka för att hitta på något och förnya garderoben. Det belv en del handlat kan man säga....Chinos, skjorta, t-shirt, en skjorta till, stylingprodukter till håret, schampo och födelsedagspresent till pappa. Det var det det blev för min del och jag var rätt nöjd med det! Innan vi åkte hem så träffade vi Cleas på avanyn och arresterade enh fika, trevligt initiativ det!

Onsdag: Företagsgolf med Dina Försäkringar som är min huvudsakliga arbetsgivare! Vilken dag...... Började med att vi fick frukost hos sista personen vi hämtade upp innan det bar iväg. Han passade även på att fråga om lite dricka skulle med som färdkost, vi är ju aldrig omöjliga. Sen bar det iväg till Sala! Första fördknäppen rann ner 08,20....
Väl framme så var det uppvärmning och lunch innan det var dags för den stora bataljen, tyvärr var det bara 5 startande men men...Jag låg på en stark 2:a plats efter första 9 hålen men klar tätkänning var 1 poäng efter och hade spelat bra! Sista 9 var rent bedrövliga från min sida och jag föll som en sten i resultat listan. Jag slutade på en urstark 4:e plats men var glad för det! Vädret var bra och sällskapet trevligt. Sen förrättades prisutdelning på klubbhusets altan och vi gynnade restaurangen genom att dricka en pilsner. Sen blev det hemfärd och ett par pilsner och någon liten whisky på vägen. Var lite svagt sliten när jag kom hem och stupade i säng

Torsdag: Dagens datum... Lite småsegt att gå upp i morse kan jag meddela att det var, blir inte bättre av att det spöregnar ute!
Match ikväll mot SIL 19.00 i Götene!

Imorgon är det midsommar! Trevlig modsommar gott folk

I stormen!

Det har varit fullt upp nu ett tag! Rena rama stormen kan man säga, det har helt enkelt varit lite för mkt.
Återkommer med lite inlägg när det har återgått till det normala igen fram mot torsdag eller så!
För nu på slutet har det varit student för syrran och caos op jobbet som har tagit min tid.
Imorgon Tisdag ska jag till GBG och bränna penger och på onsdag ska jag till Sala och förhoppningsvis ge mina arbetskamrater på Dina Försäkringar en lektion i den ädla sporten golf! Men på torsdag ska allt vara normalt igen och då kommer det att komma ett par inlägg om min syn på saker och ting!
Tycker om dig! Du vet vem du är!

Varför rodnar man?

Jag blev uppkörd ur sängen tidigt i morse, eller okej 8 är inte tidigt men det känndes tidigt! Då blev det till att gå ut och gå en promenad med mamma innan det vankades frukost och vid frukosten så rpkade ryggont komma på tapeten och diskuteras då vi båda med jämna mellan rum har ont i ryggen båda två. Nedan fäljer en liten konversation från frukosten:
J= jag M=mamma

J: Jag har inte haft ont i ryggen på länge nu förutom i lördags.
M: Så bra då, men då är det inte så konstigt att du hade ont i ryggen, du sov ju i tält säng natten mellen fredag och lördag och den är du ju för tung för! blir ju som en hängmatta till dig!
Jag börjar rodna lite.....
M: Eller var den lagom till dig?
Rodnar ännu mer......
M: Jaha ja....du sov inte på tältsängen va....var du så dragen så du sov på golvet?
Rodnar ännu lite till
M: Varför rodnar du?.......Nu begriper jag! Du ska inte jaga småtejer Andreas!
Jag rodnar så jag är precis som en tomat i ansiktet och kvider ur mig......
A: Jag jagade inte småtjejer, hon är fakstiskt äldre än mig själv.......
M: nu vill jag veta
Jag rodnar så falurödfärg framstår som vit i jämförelse och klämmer ur mig ett snabbt
J: Nej inte nu!
Sen forsatte jag att rodna halva förmiddagen av denna upplevelse......Elaka mamma!

Dagen fortsatte med besök hos sjukgymnasten för att få besked om axeln som är/varit trasig, trasig muskel löd domen rehab!
Sen vard et jobb och ila iväg till träningen efter det: Matchgenom gång och dusch efter träningen och sedan hem till lite familjemys med lite grillat kött och rostade potatisar med ett gott glas rött till det: Efterrätt jordgubbar.

Men  morsan, varför måste du ställa så jobbiga och konstiga frågor?

Tisdag = fullbokad hela dagen!

Jobbet påckar på min uppmärksamhet nu som för alla andra "normala" människor. Nu är det slut på glassandet med studier och så där fram till i slutet på augusti när det kör igång med ett nytt varv! Nu är det jobba som står högt upp på agendan hela sommaren. Sen ska det hinnas med att koppla av och ta det lite lugnt oxå! Samt kankse kika in någon annan del av sverige med mer än Mariestad kan man ju alltid hoppas på att jag hinner med. En sväng till västkusten vore trevligt och sen lutar det nog åt att det blir en sväng till ostkusten med under sommaren, hoppas på det iaf!

Ikväll ska en kopis ta lite bilder åt syrran tils hennes student och då tyckte han att jag skulle ställa upp lite som modell jag med och visst! Jag har alltid tyckt om att få visa upp mig!

Från och med i morgon så ska jag rycka in och rädda upp gamla jobbet lite eftersom chefen är sjukskriven. Det ska bli ganska skönt att glassa lite faktiskt..... På golfbanan har man det ganska så gött måste jag erkänna även om jobbet är lite slitigt ibland.

Sen ska jag bo hemma hos mor och far någon vecka framöver nu i samband med student för syrran och lite sådant där. Ska inte bli helt fel att bli lite bortskämd och få service till viss del. Jag menar att någon annan betalar för maten och kanske lagar den med. Mammas mat smakar alltid bäst tror jag, någon svärmor som konkurrerar med god mat har jag inte än.....men det kanske kommer vad vet jag?


En måndag som vilken som helst eller?

Har inte jobbat på hela dagen! Det var ganska skönt fakstiskt. Har hunnit med att fixa en hel massa saker under dagen. Jag började dagen  med att ligga kvar och dra mig i sängen tills klockan passerat tid för uppstigning för länge sedan, men skönt var det. Sen började jag ta tag i tvätten, det blev totalt fyra maskiner under dagen. Samtidigt som tvättmaskinen gick så var det stor städning på Västra Grevilligatan. Lägenheten städades mkt grundligt och noga, det var välbehövligt men nu är det rent så det skiner på golvet!

Lunchen intogs på buffalo tillsammans med en polare från gymnasietiden, en timme går fort märkte vi, hans lunch bara försvann. Men det var mycket trevligt ich kommer garanterat bli oftare.

Efter det så klippte jag gräset, när det var klart kom  Rasmus förbi för att prata en kort sväng men han blev kvar i drygt en och en halv timme. När han åkt var det löpträning som stod på schemat! Jobbbigt värre var det 1.5h långa passet som genomfördes. Efter det var det kasslerpasta som lagades på spisen och försvann ner i magen. Nu kikar jag på Shrek 3 och  leker med datorn. Det kommer nog bli kvällens sysselsättnig det!

Hur mycket kan man längta efter någon? Den frågan har jag ställt mig ett par gånger men inte fått något bra svar!

Sommaren har börjat bra!

I fredags var det officiell start av sommaren i och med att terminen på högskolan tog slut! Det firade vi med att boka bord på helenagården och käka tacobuffé. De tog 39 spänn för det och det var värt precis vart enda korvöre! Det var supergott och helt underbart trevlig stämmning. När vi ätit oss mätta och intagit lite dryck så fortsatte vi hem till Zacharias som bor i studentskrapan i skövde och där var det party på terassen på 8:e våningen. Vilket party det var sen! Stämningen var mycket hög och folken trevligt! Zache hade en polare från stockholm nere, Simon hette han, och när vi snackade så visade det sig att han gjort lumpen med en av mina klasskompisar på gymnasiet, Mårten. Världen är allt bra lite egentligen. Kvällen fortsatte på Kåren och där var det bartömning. Bartömning är lika med farligt låga priser, i vissa fall billigare än systemet och då kan det bli farligt! Men jag kom undan med hedern i behåll.
Men det blir inte alltid som man planerat, ibland blir det så mycket bättre än man bara kan tänka sig. Så var fallet denna dag!

På lördagen var det hämfärd mot Mariestad och en välbehövlig lunch hos mormor och morfar tillsammans med mamma. Efter det sov jag en stund på soffan, ok var lite trött, innan det bar av till Guntorp för lagfest med Weimer. Vi lirade brännboll, mitt lag vann! Grillade färdigkryddat kött från freijs och åt potatissallad och andra tillbehör till det! Nisse som stod vid grillen skall ha beröm! Det gjorde han nästan löjligt bra faktiskt! Sen var det Sverige-Danmark på tv och det gick ju skit på grund av några oförlåtliga misstag! Men men......

Vi laddade med aloholhaltiga drycker och for in till staden, eller ja först bytte vi ut olles punkade däck på hans bil som lite teambuilding på fyllan. Vi hamnade på buffalo, vi var jag, Gutta, Nisse Adde Gibson, Gustav Larsson och Dennis Landin. Det var riktigt riktigt kul och trevligt. Landin hade fullständig mundiarré hela kvällen och tjatade så att ingen annan fick en syl i vädret och då är alla som var med ganska så vassa i käften i vanliga fall!

Vid ett ramlade vi ner till björnes för att kika en sväng. Där var det precis knökat med folk, kul det med. Vid stängningsdax blev det en tur till torggrillen för en vurre med stips innan det blev marsch hem till sängen!

Söndagen har gått i ganska så lugn mak med ett besök i vallokalen för att avlägga en röst i dagens EU-val. Jag tycker att alla är lika goda kålsupare allihop och röstade blankt! Men det står jag för. Sen såg jag en stund på tennisen med Robin Söderling som fick spö av Roger Federer i Paris och franska öppna. Sen var det fotbollsträning, det var en ganska så tuff träning som stod på schemat! Det var fruktansvärt jobbigt! EFter den så gjordes hemgjord pizza och snart så ska jag stupa i säng och sova som en sten!


Det är mkt nu!

Nu är det full rulle ett tag fam över, det vill jag lova:

Idag: jobb på förmiddagen och sommerparty med utgång med klassen ikväll
Lördag: Lagfest med sverige-danmark på tv:n och självklart utgång
Söndag: Träning med fotbollen
Måndag: Ledig? eller nja ska fixa en massa praktiska saker i shopen misstänker jag
Tisdag: Jobb 8-17
Onsdag: Jobb ?-19 plus fotbollsträning 18,30 som inte lär hinnas med
Torsdag: skjukgymnast besök 10 och jobb 12-19 samt träning18,30 som jag MÅSTE närvara på, hur ska detta funka?
Fredag: SEMESTER, men syrran tar studenten så den dan är ganska full ändå
Lördag: Jobb 8-16
Söndag: EV jobba på förmiddagen och definitivt lira match på eftermiddagen
Måndag: Jobb 8-19
Tisdag: Göteborg för att utträtta jobbärenden och shoppa lite kanske
Ondag: Åka till Sala i jobbet, spela företagsgolf
Torsdag: Jobb 8-17
Fredag: Midsommar

Så här rullar det på hela sommaren, nice? jag vet iaf vad jag skall göra!

Ser fram emot kvällen med klassen idag, kommer nog bli mkt trevligt. Vi ska på after work först och sen på lite fest innan det blir bartömning på kåren. Kan nog bli mkt trevligt ikväll skulle jag tro!

Dagen D

I efterniddag är det sista tentan för terminen, sen är det skolledigt ett tag. Fram till slutet av augusti närmare bestämmt. Nen kom inte och våga tro att det blir ledigt för det.......

Det finns många som står utan jobb i dessa tider, jag lider med dem måste jag erkänna för det är absolut inte kul att vara arbetslös!
Men jag har två jobb och gnäller lite smått över att jag kommer få jobba typ jämt hela sommaren....Det är inte rättvisfördelning här i världen. Ska dels jobba heltid på mitt ordinarie arbete samt att jag kommer att jobba extra/ finnas som backup på mitt gamla jobb då ett par olyckliga omständigheter resulterat i en sjukskriven chef och allmänt chaos där. Då behövs jag med min erfarenhet och mina är där som lite extra hjälp då jag vet hur saker och ting fungerar. Men helst hade jag sluppit det men nu är det som det är och då är det bara att gilla läget!

Igår kväll var en ganska så skön kväll till att bara ligga på soffan och glo. Det är nödvändigt iblan måste jag få tycka för att hämta kraft och motivation/inspiration!

Tiden bedrevs med filmen Australia, en mycket trevlig film med många fina scener i, och ja jag var lite omanlig och fällde någon tår till filmen, fråga mig inte varför men det känndes bara bra kan jag meddela!
Det enda som var riktigt tråkigt var att jag satt själv och tittade på filmen som var av den karaktären att det hade varit trevligt med sällskap, gärna av någon vacker, smart och trevlig tjej som jag tycker mycket om. Men baksidan på singelmyntet är att något sådant sällskap har jag inte..........Och ingen annan hade tid med mig heller för den delen för Australia tar trotts allt lite drygt 2h och 35 minuter i anspråk men det var det värt!

Två dagar, två hela dagar

Är det som återstår på termin nummer 2 och läsår nummer 1 på högskolan för min del. Sen har jag läst 69.5 poäng. Jag har inget emot att studera och tycker till och med att det är roligt! Men nu när vi har tentapluggat som galningar ett tag skall det bli skönt att få slut på det i och med tentat på tordag och tänka på något annan än skola ett tag. Efter att ha plöjt med skallen i boken i tio timmar!!!! idag så kan jag lova att det snurrar runt en massa mikroekonomiska termer i  en faslig röra där uppe, fattar nada just nu för att vara ärlig. Men ska sortera det i morgon med att repetera det viktigaste! Sen är det slut på skiten! För natoinalekonomi är inte kul, det vill jag inte läsa, inte just nu i alla fall, kanske senare i livet. Nu ska det bara bli skönt att det är klart så jag får läsa det jag är intresserad av i minst två år fram över!

Detta var det som kommer från det viktorssonska hemmet idag!
Ha det bra alla ni där ute och simma lugnt!

Tentamåndag.....

Börjar dagen med frukost och att plugga på nästa tenta som är på torsdag innan det blev en löptur och ett fyspass. Detta efterföljdes av att klämma i sig en lunch för att vara förbered på tentan.'

Tentan, som var i marknadsföring, bjöd inte på några överraskningar utan det frågades på vad som var väntat och det skall nog ha gått bra hoppas jag, och tror med för den delen!

Efter tentan blev det lite handlat på Maxi i Skövde och jag lämnade butiken med ett förvånat uttryck över att jag fick så mycket i påsen för så lite pengar.

Kvällen tillbringades på morfars altan med att käka bakpotatis med röra och dricka rödvin. En ganska så sjyst susselsättning en måndag. Det fick man bara för att man gjort tenta. Det är inte varje måndag man får dricka en halv pava rötjut en måndag inte :P

RSS 2.0